contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Empanada

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 
Empanada poate avea originea în "fatay",o mancare arabeasca, care a fost introdus în Spania în timpul ocupa?iei Peninsulei Iberice de catre arabi. În Spania mancarea e cunoscuta sub numele de empanada galician? sau pur ?i simplu empanada. Este posibil c? empanada din America sa aiba originea în Galicia, Spania.
OK, dupa aceasta mica lectie sa va spun ce este empanada. E o pernita coapta in cuptor cu carne, cartofi, ceapa, oua si alte mirodenii. Sotiorul meu si mama mea sunt innebuniti dupa ele. E o reteta la care este un pic de lucru, pe care vi-o recomand sa o incepeti cu o zi inainte de a o servi.
 
Mod preparare: 
 
Aluat: se pun pe foc mediu apa si untul pana cand acesta se topeste. In alt vas se amesteca faina, sarea si boiaua si se toarna putin cate putin din lichidul de mai sus. Se amesteca cu varfurile degetelor pana se obtine o pasta umeda la inceput si apoi un aluat umed si uleios. Aluatul se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider pentru cel putin 4 ore (eu l-am lasat peste noapte).
Umplutura: intr-o tigaie se pune untul sau uleiul si se calesc ceapa, ardeii, boiaua, piperul, sarea si chimenul pana ceapa se inmoaie. Se adauga carnea si se gateste pana e rumenita. Cand s-a racit se amesteca cu restul ingredientelor.

Din aluat se rup bucati de aluat (cam cat o chifteluta) si se intind (in forma de cerc) cu sucitorul pe o suprafata cu faina. Se pune umplutura in mijloc, se pliaza si se sigileaza bine. Se coc la 200 grade cam 15-20 minute pana sunt rumenite.

 

P.S.: Merci Anda pentru reteta.

 

 

Reteta recomandata de www.sweetgirlsrecipes.blogspot.com