contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Escalop De Vitel Savoyard

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mitinito,mi-ai facut-o cu concursul tau .Imi  doresc rau cartea aia a lui Gordon Ramsey Bucataria Lumi.Mitinita si Kotanyi organizeaza concursul Retetele lumi si eu particip cu mare aplicatie la ea.Si voi puteti s-o faceti daca urmariti link-urile puse de mine.
Nu-i o reteta aratoasa da' pot sa va spun ca e o simpla reteta frantuzeasca si e buna rau ,credeti-ma pe cuvant, pana n-o incercati, ca atunci vreau sa va aud yamm, yammiurele !
INGREDIENTE:
-6 felii subtiri de pulpa de vitel
-2 linguri de faina
-50 g unt
-o lingura de ulei
-o esalota sau o ceapa mica tocata fin
-un catel de usturoi sau o lingurita de praf de usturoi Kotanyi
-1/2 ceasca de vin alb
-250 ml smantana de gatit
-1/2 ceasca parmezan ras
-sare,piper proapspat macinate din rasnita Kotanyi ,dupa gust
MOD DE PREPARARE:

1.Bateti fellile de carne,pentru a le subtia cat mai mult,piperati-le  apoi treceti-le prin faina
2.Incingeti intr-o tigaie mai adanca sau intr-o cratita,untul si uleiul , dupa care prajiti la foc iute escalopurile pe fiecare parte,pret de 30 de secunde.Scoateti-le pe o farfurie si rezervati-le pentru mai tarziu
3.Caliti in acelasi vas, in care ati prajit carnea, ceapa si usturoiul ,stingeti cu vin,iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugati smantana si dati in clocot.Asezonati cu sare si pipersi adaugati parmezanul ras
4.Adaugati escalopurile si fierbeti la foc mic,pana se lega sosul,timp de aproximativ 3-4 minute.
5.Noi am mancat alaturi de piure de cartofi cu ceapa verde si parmezan,reteta AICI
Pofta buna !