contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eu Sunt Cea Mai Importanta Pentru Mine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O poveste din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Am sa ii spun simplu: O.

O. era o colega minunata, un om de baza cu care stateam pana noaptea tarziu numarand pixuri, coli de hartie, caiete de romana cu 48, 60, 100 de file. Numaram, rideam si discutam. Totul pe fuga, caci in maxim 3 zile trebuia sa rasturnam libraria cu susul in jos si josul in sus, sa inventariem pana la ultima mina de pix (pe fiecare culoare, nu la gramada) sa calculam, sa tragem linie si sa respiram. Trei zile  si-apoi eu plecam la birou sau intr-o alta librarie, iar ea ramanea sa vanda si sa spere ca va iesi  ”bine” . Faceam inventare. La greu. O. era una din cele cateva zeci de librarese ale Iasului, o fata inalta cu un par matasos, roscat, impletit intr-o coada lunga pana la mijloc de spate.  Nu stiam prea multe despre ea, despre copilul ei, despre viata ei in general, dar mi-era draga. Intr-o zi O. nu a venit la servici, anuntase ca se simte rau. Apoi peste ceva timp am primit vestea: O. are cancer…  de col uterin… in faza… A urmat o perioada grea pentru O., tratamente, chimio, operatii in tara si in strainatate, iar chimio si …

O. este una din cele “6 femei care mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, in conditiile in care aceasta reprezinta a doua cauza de mortalitate, după cancerul mamar,  iar simptomele se manifesta doar atunci cand boala este la un grad mai avansat.“  (sursa Medis)

Statistica

Eu am ales sa NU fiu una din ele! Tocmai de aceea, am ales să susțin Campania împotriva cancerului de col uterin inițiată de Centrul Medical Medis Iași. Am ales sa am grija de mine, pentru ca Eu sunt cea mai importanta persoana pentru mine. Daca Eu sunt importanta pentru mine, atunci Eu sunt importanta pentru familia mea, pentru sotul si fiica mea carora nu vreau sa le las doar amintirea mea. Vreau sa ma bucur de ei. Vreau sa ma bucur de fiica mea,  sa o vad cum creste si sa am grija de ea. Si cand va fi mare (asa cum isi doreste ea :) ) vreau sa fiu  Eu cea care o va incuraja si care va merge cu ea la medicul ginecolog.  Caci da, nu este o rusine sa mergi la medicul ginecolog, macar o data pe an pentru un simplu control de rutina, o ecografie sau sa iti faci testul Papanicolau.

Acelasi lucru il poti face si tu! Alege sa ai grija de tine, afla ca esti bine. Mergi la Medis si ai grija de sanatatea ta! Tu esti cea mai importanta persoana pentru tine!

Acest articol Eu sunt cea mai importanta pentru mine apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.