contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Evantai Din Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Imi plac lactatele de orice fel asa ca am raspuns cu promptitudine la invitatia celor de la Nutriday de-a participa la un concurs foarte simpatic: “Nutriday iti da idei” .
Pentru ca vine primavara si simtim nevoia sa mancam mai multe legume va propun o reteta simpla si cu multe legume; “Evantai din vinete” . Poate suna sofisticat insa va asigur ca e foarte simpla .

Ingrediente:

  • 250g sana Nutriday ( am folosit sana pentru ca e mai dulceaga si compenseaza gustul acid al vinetelor )
  • 2 vinete
  • 4 ciuperci
  • 4 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 150g bacon
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei de masline
  • suc de la o lamaie
  • sare
  • nucsoara

Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua in lungime. Luam o jumatate si o taiem cu un cutit felii in lung. Incercati sa nu taiati pana jos , decat spre varf . Stropim cu putin suc de lamaie si presaram sare
Rosiile, ciupercile, ceapa, ardeiul, baconul le taiem felii.
Umplem fiecare taietura dupa preferinta cu legume taiate si bacon. Eu am facut 4 taieturi si le-am umplut asa; un rand ceapa , un rand bacon, un rand ciuperci, un rand rosii. La cealalta vanata am inlocuit rosiile cu ardei.
Asezam cu grija vinetele astfel umplute intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.
Intr-un bol punem sana, 4 linguri ulei de masline, usturoiul zdrobit si putina nucsoara .
Mixam bine si punem amestecul peste fiecare evantai.
Coacem 35 de minute la foc potrivit.
Servim presarate cu multa verdeata.
Sunt delicioase!

Asadar va invit si pe voi sa participati la concurs. Este simplu , accesati
http://www.nutriday.ro/despre-concurs si trimiteti retetele voastre.
Va urez succes si sper sa castigati !