contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eveniment Culinar “sarea în Bucate”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dragii mei, am plăcerea să vă anunţ un nou eveniment culinar susţinut la Casa „Mara”, din Slănic-Prahova, în zilele de 1 şi 2 decembrie 2012. Fiind vorba de data aceasta de Ziua Naţională a României şi de apropierea sărbătorilor de sfârşit de an, m-am gândit să vă ofer un nou format de eveniment, diferit de toate celelalte susţinute de mine anterior.


„Sarea în bucate” (doar ne vom afla în apropierea celei mai mari saline din Europa, cea de la Slănic) vă va oferi mâncare tradiţională românească, preparată din alimente de foarte bună calitate, gătită un pic altfel („with a twist”, cum ar spune englezii), atât cât să fiţi plăcut surprinşi şi vă lingeţi pe degete. Vreau ca acest eveniment să puncteze nu doar calităţile deosebite ale bucatelor tradiţionale româneşti, ci şi să fie un fel de avanpremieră la mesele îmbelşugate de Crăciun şi Revelion.

O veste bună este că şi de data aceasta îi vom avea alături de noi, cu produsele lor excelente, pe Braicarn Delicatese, campinggrill.ro, Cramele Halewood, Delaco, Eisberg şi Kotanyi.

Cu meniul vă mai ţin un pic în suspensie, dar vă pot face poftă anunţându-vă că veţi putea mânca o fasole cu ciolan afumat, o supă cremă de dovleac, o tocană delicioasă, murături de casă, tarte cu mere, torturi de brânză cu lămâie, cârnaţi şi slănină afumate, mezeluri de casă, brânzeturi excelente, vin şi ţuică fiartă – căci doar mâncăm în aer liber şi va fi răcoare – şi alte vinuri de bună calitate. Mai ţin ascunse şi câteva lucruri, căci vreau să aveţi parte de surprize plăcute atunci când veţi sosi la Slănic.

Iată amănuntele organizatorice:
Cazare: la casele “Mara”, “Corina” şi “Helga”, în 11 camere confortabile, dotate cu paturi duble şi baie separată, cu încălzire, apă caldă, internet, televizor şi aer condiţionat.
Curtea are 2.000 mp şi vă pune la dispoziţie dvs. şi a copiilor dvs. leagăne, loc de joacă cu nisip, ţarc cu căpriţe pitice, băncuţe, scaune şi mese, aparate pentru exerciţii de forţă etc.

Atracţii locale: puteţi vizita salina de la Slănic, cum spuneam şi mai sus, cea mai mare din Europa şi a treia din lume, uriaşă şi spectaculoasă, benefică pentru cei care suferă de astm şi alte afecţiuni respiratorii, Muzeul Sării, unul dintre puţinele din lume, mânăstirea “Crasna”, extrem de frumoasă, şi altele.

Program:
Sâmbătă, 1 decembrie 2012
până la orele 13:00 – Sosirea şi cazarea la Casele „Mara”, “Corina” şi “Helga”
orele 13:30-15:00 – prânz
orele 15:00 – 19:00 – poveşti la un pahar de vin, sau program la voia dvs.
orele 19:00 – 22:00 – “Sarea în bucate”, punctul culminant al evenimentului, cu preparate tradiţionale, gătite şi servite în aer liber
orele 22:00 – 24:00 – dans şi muzică, discuţii şi ce mai doriţi dvs.

Duminică, 4 noiembrie 2012
orele 10:00 – 11:00 – micul dejun
după orele 11:00 – timp la dispoziţia dvs.

Costul evenimentului: 175 lei/persoană. Pentru copiii sub 12 ani, preţul este de 125 lei/persoană

Înscriere: rezervarea presupune achitarea a 50% din preţul evenimentului. Această sumă este nerambursabilă în cazul în care vă răzgândiţi cu mai puţin de 7 zile înainte de eveniment; trebuie să înţelegeţi că se reţin camere şi se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare, personal şi logistică.
Vă puteţi înscrie la numărul de telefon 0723.648.150. Acolo veţi primi numărul de cont unde se poate efectua plata şi toate detaliile legate de cazare.

Nota: Cei care doresc să-şi petreacă la Slănic acest weekend prelungit sunt bineveniţi şi sunt primiţi cu plăcere, chiar în cursul zilei de vineri, 30 noiembrie 2012, bineînţeles în limita locurilor disponibile. Acest gen de aranjamente se rezolvă tot la numărul de telefon menţionat mai sus.