contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Experiente Culinare In Grecia Nordica: Alexandroupoli (1)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

mini-vacanta de paste a insemnat pentru mine o excursie in nordul greciei pe ruta bucuresti - veliko tarnovo - svilengrad - alexandroupoli - kavala - thessaloniki - sofia - ruse - bucuresti. primul oras, alexandroupoli, prima ouzerie/psarotaverna(taverna de peste) pe numele ei alexis.
nu trebuie sa te miri daca vei primi o sticla de apa din partea casei pentru ca asta este obiceiul peste tot in grecia. am remarcat pe tot parcursul calatoriei ca painea este foarte buna oriunde te-ai duce. e proaspata, pare mai degraba manufacturata decat facuta industrial, si are gustul ala bun de drojdie si aluat bine crescut pe care il stii din copilarie.
pana au adus mancarea cred ca am mancat jumatate din paine cu ulei de masline si sare. ne-am batut apoi pe niste scoici proaspete stropite cu lamaie - probabil printre cele mai fine si moi pe care le-am mancat,

urmate de niste sardine crocante numai bine facute,
o minunatie de branza feta cu rosii la cuptor, o portie generoasa de cartofi prajiti,
si creveti proaspeti in sos de branza cu rosii. daca stie cineva cum se face sosul de fata va rog sa-mi spuneti degraba.
dupa masa am colindat strazile frumosului orasel cu multe cafenele si baruri pline pana la refuz de localnici si turisti in asteptarea sarbatoarii ce urma sa vina. ca particularitate locala am descoperit ca ness frappe este sport national la terasele grecesti de dimineata pana seara.
dupa siesta am pornit spre thessaloniki cu o mica escala la kavala. la thessaloniki am ajuns repede gratie soselelor libere, bine asflatate si fara radare. limita de viteza pare a fi o chestie facultativa in grecia ca si multe alte reguli de circulatie. dar mai multe despre asta va voi povesti in postul urmator....

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com