contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fabio S Pollo Alla Cacciatora & Pecorino Polenta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am descoperit de vreo 2 luni Top Chef - un show unde bucatari profesionisti din US trec prin tot felul de probe culinare mai mult sau mai putin traznite, pentru titlul de Top Chef si o caruta de bani on the side.
Am devenit fani de prima mana - nu e doar super interesant si educativ, dar si foarte entertaining. Anyway - dintre toti concurentii, slabiciunea mea e Fabio (sezonul 5 si 8), un italian cu limba dulce, super haios si super talentat. Acum 2 seri l-am vazut pregatind un pui alla cacciatora cum facea bunica lui din Italia cand era mic si m-am hotarat pe loc ca trebuie sa fac si eu. Repede!


Reteta lui Fabio zice asa:
Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui taiate in jumatati (adica ciocanel si partea de sus), putina faina, sare & piper
  • 1 ceapa medie, tocata marunt, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 ardei gras taiat cubulete, 3 morcovi feliati subtire, 150 ml vin alb sec,
  • o mana de masline fara samburi, 2 linguri de capere, coditele de la 1 legatura de patrunjel, tocate marunt, oregano uscat si fulgi de ardei iute, 200ml supa de pui
  • 8 rosii babane, decojite si taiate cubulete :)


Intai si-ntai, sareaza si pipereaza puiul, pudreaza-l cu putina faina si prajeste-l intr-o cratita incapatoare (cu peretii cat mai grosi) in 3 linguri de ulei de masline, pana devine auriu si frumusel (cam 3-4 minute pe fiecare parte).
Scoate puiul pe o farfurie, si in acelasi ulei, caleste la foc mic ceapa, ardeiul, usturoiul si morcovii. Dupa 5-6 minute, cand ceapa devine translucida, toarna peste vinul si lasa totul sa dea cateva clocote si sa se imbete bine :)
Apoi adauga restul ingredientelor + puiul, amesteca si acopera cu un capac. Lasa toata treaba sa fiarba la foc mic juma' de ora, pe aragaz,. Apoi transfera minunatia in cuptorul incins, la 180 grade (fara capac, de data asta) si mai las-o sa bolboroseasca si sa-si concentreze all the goodness timp de o ora.
Tip: daca aveti o coaja de parmezan ramasa prin frigider, aruncati-o si pe ea in cratita si isi va da o aroma incredibila sosului :)
Cu 10 minute inainte de deznodamantul fericit, pregateste polenta:
Polenta e un fel de mamaliga italiana mai moale, deosebirea fiind ca in loc sa fierbi malaiul in apa, il vei fierbe intr-un amestec de lapte si supa de legune sau pui (jumi-juma) + 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin. Cand e aproape gata, adauga parmezan ras (cu generozitate, ca aici e tot spilul!), sare si piper proaspat macinat - si there you have it - polenta!


Ce-a iesit a fost ceva extraordinar! De mult timp, n-am mai gatit ceva care sa ma dea asa pe spate - aromele sunt incredibile, concentrate si delicioase, carnea cade de pe os, iar sosul in combinatie cu polenta cremoasa si parmezanoasa e ceva de vis! Ca sa intelegeti cat de bun a fost, va spun ca prima data nici n-am apucat sa fac poze - pofta era prea mare :))


Noroc ca a mai ramas si pentru a 2-a zi (cand a fost si mai bun) - asa ca am apucat sa trag si-n poze capodopera!


Grazie, Fabio :D


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com