contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Farfalle Cu Vinete (farfalle &aubergines)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



uneori am nevoie sa-mi confirm mie insami ca lucrurile care-mi cuprind existenta zilnica sunt simple.ca uneori eu,iar alteori cei din jur le dau aura de complicat si de intortocheat.ambalajul unor intimplari ale vietii de cind lumea si pamintul a devenit extrem de sofisticat...daca uneori asta ne face placere,facind parte din evolutia umana spre bun gust, rafinament si diversitate,alteori ne sufoca cu tumultul de amanunte care nu au o finalitate vizibil marcanta. si nu ne salveaza nici de monoton si nici de mediocru ...
nevoia asta de simplu ma apuca si in bucatarie,de multe ori.unde uneori vreau sa combin doar citeva arome si texturi si sa am senzatia ca reeditez un fel ancestral,ca gestul meu a mai fost repetat de milioane si milioane de ori in milioane de bucatarii ale lumii,de milioane de femei si barbati...nu stiu de ce ,dar imi face bine asta.efectul terapeutic e instant ,uit ca locuiesc intr-un oras,ca deasupra turnului in care stau trec avioanele de la si spre aeroportul local,ca prin fata lui trec autobuze ,tramvaie si masini...uit ca traiesc intr-o tara in care o atmosfera din ce in ce mai terna ma inconjoara:oameni tristi,teposi,cu igiena precara,ciini vagabonzi ,excremente ,gunoaie...
asta este si povestea acestor fluturasi cu vinete,simpli,invaluiti in putin ulei de masline si o aroma unica,cea a coriandrului...
ingrediente:
1 vinata,taiata cuburi mici,
200grame farfalle,fierte conform instructiunilor de pe pachet si scurse,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita de boabe de coriandru zdrobite ,
patrunjel verde tocat,
sare ,piper.
intr-o tigaie incingem uleiul si prajim vinetele la foc iute,cca 5 minute,din cind in cind amestecind in ele,dupa care asezonam cu coriandru,sare ,piper,acoperim cu un capac si le tinem asa ,la foc mic inca vreo 10 minute,daca e nevoie mai adaugam cite putina apa fierbinte.dupa care amestecam cubuletele de vinete cu fluturasii,decoram cu patrunjelul tocat si servim cald,

enjoy!
Share/Bookmark


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com