contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Batuta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Repede repede pana nu se termina postul pun si eu o reteta fara carne...stiu, shame on me!
Fasolea batuta e un fel de hummus sau mai bine zis hummusul e un fel de fasole batuta, care seamana dar nu rasare (la gust adica).

Fasole batuta by raftul bunicii
Fasole batuta, a photo by raftul bunicii on Flickr.
Ingrediente:
fasole fiarta sau din conserva
cateva linguri de ulei
sare, piper
boia de ardei
ceapa calita
Preparare:
Fasolea se fierbe cu ceva legume (morcov, ceapa, pastarnac) sau se cumpara gata fiarta. Se strecoara si se pune intr-un vas adanc unde se sfarama cu furculita (metoda batraneasca) sau cu blenderul vertical. Se adauga ulei, cate putin, amestecand cu o lingura de lemn de data asta, pana cand capata consistenta dorita. Daca este prea uscata se poate pune putina zeama in care a fiert fasolea. Se condimenteaza cu sare si piper si se presara boia.
Cui ii place, poate sa caleasca niste ceapa taiata solzisori cu putina boia si sa o arunce deasupra.
Pofta buna!