contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Ca La Conserva

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acuma cu atatea firme nu mia e ca pe vremuri, fix un tip de fasole luai pe munte, la mare, la munca, ei bine aproape mi-a iesit ca aia, pe cuvant de pionier, nitel mai zemoasa, dar cand s-a racit semana consistenta si, culmea, gustul, sa va arat.

Treaba sta in halul urmator, am facut comanda ferma: mie imi aduci fasole din aia cu bob mic si ii zic aleia ca daca nu fierbe cum vreau eu i-o fac scufie. Asadar am primit fasole cu bob mic. Acuma, nu cred ca trebuie sa va invat sa faceti fasole, dar va zic cum am facut eu si semana grozav de tare cu cele de pe vremuri, de infipt furculita in ele la foc de tabara (sau lingura sau painea sau ce aveam pe langa cort).

Am lasat la inmuiat fasolile si le-am fiert dupa ce am schimbat doua sau trei ape.

Separat am inabusit niste slaninuta, afumatura, ceapa, morcov, cu sare si nitica apa.

Am pus boia iute, nitica pasta de tomate …

… apoi am pus sosul peste fasolea fiarta pe jumatate in oala cu presiune, plus concentrat de supa de porc (cred eu ca asta e tot schepsisul) si foi de dafin.

Din ce am incercat eu pana acuma, numai fasolea de la Scandia seamana cu aia de pe vremuri. Aia de Buftea e fas.

Numai culori romnatice avem este?

Flori, ardei, fasole, ceapa.

S-a dus concursul, Halloween nu tinem, dar tot ne-am distrat nitel cu micul dejun ca am cumparat un mezel nechimizat si na. Asa ca, vorba bancului, buhuhu.

Am mai grupat din poza, am primit diverse, cum ziceam si in postul anterior, printre care si un pahar. Si, pentru ca azi am fost de doua ori la spital si am parcat in doua locuri diferite, doua gaselnite. La Mega, castraveciori mici de tot, marca lor, nemaipomeniti.

Tot la ei, snitelul de porc (daca aveti o pofta abrupta si nu intrati la tigaie), foarte bun. Naspa salata cu ciuperci.

Parcarea numarul doi, langa un Mic.ro. Am intrat sa ma uit de mezelurile alea bune, nu aveau, in schimb aveau de la Tudor. Fara prostii, fireste, scumpe rau, era peste 70 kila ed ceafa, fiind bucata mica am luat un coltisor, e foarte buna dar cam sarata.

Si de final, special pentru toata haita mea de hiene care stiu ca nu ia in seama faptul ca am lasat potaia sa redecoreze canapeaua, ca e convalescenta, iaca.

Si poza de azi cu cadoul de la duamna Bimbi.

Inca recuperam, hienele stiu problema, dar pare in regula totul, am zis sa o chinui macar cu o poza pentru fete, baieti si copii.

hai, rororo tuturor (sau aproape)