contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Cu Ardei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Daca radeti de fasolea mea va zbarg. Da, era amestec de pestrita cu neagra si a iesit de o culoare … puteam sa va pacalesc sa va zic ca tocmai ce fac feijoada si nu mai radeati.

Reteta e fascinant de simpla, am facut totul la kukta. Deci pasii sunt asa:

- o lasam la inmuiat (m-a amuzat odata faza cu muiatul, ca unii o moaie si dupa ce o moaie si nu inmoaie cum e la final? muiata?);
- ii dam niste clocote, schimbam apele;
- punem apoi fasolea (muiata :D ) la kukta cu tot ce ii trebuie: costita afumata, ardei gras (cat mai mult), ceapa, cozi de telina, condimente (cimbru, tarhon, piper, ardei iute, boia foarte iute,sare);
- dam din nou totul grijii focului. Spre final am pus si niste rosii si am mai lasat sa se faca gigea, ceea ce se pare ca nu mi-a reusit.

Si teoretic cam asta ar fi totul, gata mancarea.

Numai ca nu au corespuns datele problemei. Si numai Guvi e de vina, ca din cauza ei am extras din oala o parte din fasole ca sa fac batuta, cu muult usturoi.

Care a iesit o frumusete, din cauza culorii boabelor, ia ca nici nu pun watermark (inca nu i-am pus ceapa fripta), care vrei, fura minunatie de poza =))

Dar, draga guvi, ti-ar fi placut.

Ei, cum ma uitam eu la fasolea mea cam zemoasa (ma gandeam sa ii pun ingrosala, dar puii mei, fasole, faina, cam mult pentru o vara calda) si radeam de culoarea celei batute care penduleaza intre gainat de pescarus bolnav de guta si rahat de hipopotam care a inghitit pescarusul bolnav de guta, mi-a traznit sa ingros mancare chiar cu fasole batuta.

Si asa am si facut. Si bine am facut. Daca a mai facut cineva la fel, sa ma ierte cine o fi mai facut ca e pura coincidenta.

Deci fasolea facuta cum am scris + ingrosala din fasole batuta = love. Si mai ales cu mult ardei gras.

Si s-a schimbat nitel si aspectul.

De acum asa ingros iahnia, cu nitica fasole pasata, am zis.

Si ea in mintea ei ce o zice, fasole cu fasole, vai de nasu’ meu.

Am gasit pe siteul zazuzei un alt site superhaios, despre wursti, nu stiu eu germana, dar tot e haios.

Si tot acolo, o melodie pe care v-o dedic cu hard roc aleluia de rigoare.

 

 

 


Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com