contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Festivalul Clatitelor Cu Breville

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Fix cu doua zile inainte sa imi iau casa in spinare si sa plec vreo doua saptamani la hoinareala prin tara, am primit invitatia fetelor de la Gustos.ro sa particip la o campanie numita Festivalul Clatitelor, unde aveam sa prepar cateva retete de clatite cu aparatul Panini Maker de la Breville. Cum sa fi putut spune Nu? Pai nu prea pot din doua motive ( zic foarte sincer asta): Gustos.ro e un site de care am mare drag, fiind printre primele site-uri de gen care mi-au oferit spatiu de desfasurare pe vremea cand deschideam ochii in blogosfera si in al doilea rand produsele astea de la Breville, oferite de Skin Media, arata intr-un mare fel si functioneaza tare bine. Asa ca, acestea fiind spune am spus si eu DA si am purces in Festivalul Clatitelor. Deci fix cu doua zile inainte sa plec spre alte meleaguri,  cu bagajele insirate prin toata casa, eu m-am pus pe fabricat clatite. Adica bate oua, amestecata ingrediente, imprastie faina, umple, aranjeaza, pozeaza, scrie si editeaza fotografiile, incarca totul pe stick si ai grija unde il pui in bagaje ca nu cumva pe la Bucuresti sa te trezesti ca trebuie sa incarci retetele si ia stick-ul de unde nu-i.

So, dragii mei va zic sigur ca as fi  preparat 10 retete de clatite si una mai tare ca alta, insa nu fu timp mai deloc. Astfel ca ceea ce va propus eu azi sunt 5 retete de clatite preparate cu ajutorul lui Panini maker Breville, 5 retete rapide si usoare si pe care le poti face chiar si atunci cand pleci in concediu. Aparatul asta le face destul de repejor, insa ceea ce e absolut remarcabil este faptul ca poti coace clatite fara sa folosesti ulei pentru uns tigaia, fara fum, fara miros. Atat de fain! Pe mine m-a convins sa fac mai des pancakes cu “de toate” pentru mic dejun, pentru ca nu fac “caldura” in casa si nici miros sau fum. Sunt blogger culinar nu am ce zice, imi place sa gatesc, gatesc chiar si zilnic, uneori mai multe feluri ( in special in weekend) alteori gatesc tare mult in functie de contractele pe care le am ( foto pentru clienti off blog) dar urasc sa fac: miros, fum, sauna in bucatarie, ulei ars, miros de ceapa, chestiile alea de iti amintesc de “mamaie” de la bucataria de cantina. Oh God! le urasc pur si simplu si va marturisesc ca asta a fost teama mea cea mai mare in momentul in care mi-am deschis blogg-ul asta si l-am nisat pe culinar. Mi-a fost, nu frica,  ci  spaima de cum se va gandi lumea: ” gospodinuta cu cratita, care miroase a tocanite” in loc de chanel Na, puteti sa ma urati, dar asta am simtit si asta inca mai simt uneori. Am mai spus imi place sa gatesc, dar nu sunt deloc genul “manecute suflecate de la 5 dimineata in bucatarie” si nici nu voi fi vreodata!  Anyway, gata cu destainuirile … va zic doar ca …

Panini Maker e tare bun la casa omului si cu el am reusit sa prepar cele 5 retete de clatite pe care le gasiti pe site-ul Gustos.ro si pe care puteti sa le votati daca vreti si daca va plac, evident.

Retetle sunt cam asa:

Pancakes sarate cu urda si marar 

IMGP86946

Pancakes cu ricotta si stafide

IMGP86882

Pancakes cu afine

IMGP86855

Clatite simple cu inghetata si topping de caramel
IMGP87193

Clatite cu frisca si fructe

IMGP87135

Acest articol Festivalul Clatitelor cu Breville apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.