contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficat De Gasca Cu Piersici Si Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


ficat de gasca gasesti la metro, pachete congelate de 8-900 de grame. sunt 3 calitati : A, B, C. eu am luat A (e mai mare , mai frumos). dupa ce il decongelezi si il aduci la temperatura camerei, pune-l in lapte o ora. daca cumva sunt urme de bila in el, acum ar trebui sa iasa. daca vezi puncte verzi in lapte, nu te speria, aia e bila.



dupa o ora il scurgi bine de lapte pe un prosop de hartie si il tai felii groase cat degetul mare. o sa gasesti vene pe care trebuie sa le scoti cu mana.



acum sareaza-l si da-l deoparte.
intr-o tigaie topeste 50 de grame de unt si arunca 2 piersici si 2 mere taiate bucati mari.



cand s-au inmuiat toarna peste 300 de grame de vin de porto/lacrima lui ovidiu/alt vin licoros. lasa 20 de minute sa se reduca zeama pina devine ca un sirop gros. pune peste 200 de grame de dulceata de fructe de padure/capsuni dar numai siropul din dulceata, fara fructe. ideal e ca siropul sa fie dulce-acrisor. mai lasa sa mai scada inca 10 minute.
acum e momentul sa pui intr-o tigaie incinsa ficatul de gasca cam 45-60 de secunde pe fiecare parte. dupa fiecare felie de ficat scurge tigaia de grasimea de gasca intr-un borcan si pastreaz-o.
aseaza pe fiecare farfurie 1-2 felii de ficat peste care asterne sosul de fructe.



ca sa va descriu combinatia va spun ce a zis prietenul meu g. : am in gura un cor de ingeri.
nu pot sa fiu decat de acord cu el.


Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com