contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficat De Vita Cu Diverse Garnituri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Da, e de vina si reclama cu porcusorul isteric, dar cred ca mi-am ampliFICAT rasfatul poftelor de la o vreme, asa ca am comis urmatoarele.

Slide1

Ca am planiFICAT clar ficat, era clar, dar cum? As fi mancat si cu niste mamaliguta ramasa, smplu, la gratar, dar si cu mere, ceva sos dulceag, ficat cu ceapa, ce mai, si din aia si din aia, asa ca am comis-o altfel (stiu, nu e reteta).

Am adunat chestiile de care aveam chef ca garnitura.

Slide2

Ficatul l-am pus in lapte (si cu nitel ulei de masline ca sa nu il mai ung dupa ce il sterg plus piper, ma misc rapid, nu mai frecam duda, nu?)

Slide3

Nu va temeti, bucata cu pielita, care s-a strans ca un rulou, fireste, e pentru Casandra.

Deci, sa gratarim ficat cu garnituri.

Slide4

Ideea nu a fost deloc rea. Ficatul, scos de pe tigaia grill (eu tot gratar ii zic, e mai scurt), l-am uns cu amestec de balsamic si ulei de masline si l-am lasat in folie. Restul, le-am pus doar pe gratar unse cu ulei. In farfurie, le-am presarat cu sare (fleur de sel, e misto daca s-ar gasi pe toate drumurile si din astea si sare cu trufe).

Slide5

Pentru ca sapuniera mea si lumina de afara fac sa para ficatul talpa (nu numai ca nu e, dar mi-a dat o idee de tentativa de confit pe care o voi testa cu prima ocazie), inainte sa mancam prima feliuta, am pozat-o.

Slide6

Vinul ala de care vreau sa va povestesc in amanunt, a fost un bun insotitor (poza e de azi dimineata, iar ninge).

Slide7

Si brusc, foarte brusc, mi-am amintit ca in toata combinatia am uitat ce era mai important, asa ca poza de final e efectiv impiedicata cu bucata aia de kaizer de Tulcea, cu usturoi, asa m-a enervat ca am uitat de ea incat azi o sa fac o combinatie. Da, nu e reteta, nu sunt retete, blabla, nu e blog culinar.

Slide8

Da ce bun a fooost.

Top combinatii in farfurie:

1. ficat si mar
2. ficat, mamaliga, kaizer
3. ficat, ceapa rosie
4. ficat, praz, mamaliga
5. ficat intins prin sosul ramas

rororo (a mancat si ea, coaja de la mar si bucata aia cu pielita, lasata pe gratar special pentru ea, am o idee si cu fasii din alea, ma mai gandesc :)))