contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficăţei De Pui Cu Ceapă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente:
- 500 gr ficatei pui
- 1 ceapa mare (cca 150 gr)
- 1/2 lingurita
- cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
- 1/2 fir rozmarin
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita rasa boia
- 1 lingurita vegeta naturala
- sare
- 40 gr unt
- 2 linguri ulei
- lapte
- patrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Se spala ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute minim.
Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie.
Scurgeti ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate.
Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu aprox. 10 - 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou e mai bine sa scuturati tigaia.
Serviti cu mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat, pentru amatori (ca noi) chiar si cu orez.
Nota:
Ficatul de pui sau de vită este prima recomandare a nutriţioniştilor în prevenirea anemiei. În 100 g ficat se găsesc între 4 şi 12 mg fier uşor asimilabil.Din punct de vedere nutriţional în să, ficatul de vită nu este superior celui de pui. Dimpotrivă, ficatul de pui conţine mai mult fier. Astfel, în 100 g ficat de vită se găsesc 4 mg fier, în ficatul de pui – în tre 7 şi 12 mg. 120 g ficat furnizează apr o­ximativ 15% din necesarul zilnic de fier la femei şi 20% din necesarul de fier al băr ba ţilor.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com