contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficatei De Pui Cu Sos Aromat Si Piure De Cartofi Cu Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1 ora

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

Pentru cartofi

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 kg cartofi fainosi, decojiti si taiati cubulete
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 gr unt
  • sare de mare

Pentru ficatei si sos

  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • 400 gr ficatei de pui, spalati
  • 30 gr faina faina
  • 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lingurita praf de rozmarin
  • 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece
  • frunze de salata, pentru servire

 

Preparare

  1. Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.
  2. Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.
  3. Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.
  4. Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.





Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com