Flageolets Cu Chorizo Si Ardei Grasi
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Flageolets, sînt boabele fragede de fasole, culese din pastaia înca verde, necoapta. Foarte populare în Franta. Se servesc la miel/ pulpa de miel. Proaspete probabil un deliciu, dar de negasit pe la noi. Pe pietele din Franta, o fi puhoi de ele, atunci cînd le-o fi sezonul, daca sînt atît de îndragite. Noi, daca sîntem norocosi, le gasim pe rafturile vreunui magazin, conservate( fara conservant, dupa cum prevede legea ) la borcan. Chiar si în varianta asta, se gasesc destul de rar.
Dupa ce le-am vazut la Alison, am plecat în cautare. De gasit, am gasit eu boabe verzi de fasole, culese din pastaia înca necoapta. Conservate prin metoda de sterilizare, la borcan si fara conservant. Dar nu sînt sigura ca este exact aceeasi varietate de fasole din care scot francezii flageoletele. Oricum ar fi, au fost foarte bune, si sigur voi mai cumpara. Sînt deosebite. Boabele sînt moi , fragede, dar nu asa fainoase ca fasolea cea de toate zilele :D
Inspirata de reteta lui Alison, am pregatit si eu mîncarica cu aceste boabe fragede. Al meu sot a vrut ceva picant pe lînga, asa ca integrat si putin Chorizo în reteta.
Ingrediente:
- 660 g boabe de fasole flageolet
- 160 g chorizo, feliat
- 3 ardei grasi, taiati fîsiute
- 2 fire de ceapa verde, taiata rondele
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 3-4 ramurele cimbru proaspat, tocat grob
- 2 frunze proaspete de dafin
- 1 lingura concentrat de rosii
- sare
Am rumenit usor feliile de chorizo, fara adaos de ulei. Le-am dat deoparte.
Am îndepartat o parte din grasimea lasata, ca a fost prea multa.
Am sotat usturoiul împreuna cu rondelele de ceapa.
Am adaugat fîsiutele de ardei, cimbrul si frunzele de dafin
si am lastat înca 3-4 minute pe foc.
Am adaugat boabele de fasole, chorizo rumenit, am sarat putin
si am mai lasat la sotat cîteva minute la foc domol.
În timp ce amestecam, m-am gîndit ca putin concentrat de tomate n-ar strica.
A fost o idee chiar buna! Punctul pe i, dupa parerea si papila mea.
Delicios! Multumesc pentru idee, Alison!