contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fleica De Porc Caramelizata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O sa spuneti ca e prea caramelizata, ei bine nu este, am pazit=o pana a sfarait si s-a lipit crusta de ea cum se lipeau pe vremuri zaharicalele cu seminte decojite vandute de tigani la poarta scolii.

Slide6

Inainte de a incerca sa imi aduc aminte exact ce am bagat in marinata calda, sa va arat o poza, m-am pupat cu un baiet si trebuie sa vada lumea cat de frumos e baietul meu. (ma rog, nu e al meu decat in poza)

Slide2

Acum sa trecem la treburi mai serioase, cu mentiunea ca eu am avut fleica de porc, intr-adevar, iese un pork belly din ala de ar beli maselele de la chinez la singaporez, dar marinata merge la orice carne si sunt sigura ca merge si la niste morcovi caramelizati excesiv (pentru vegetarieni, zic).

Acum tot ce sper e sa nu uit ceva pus in marinata. Am calit in ulei ceva zarzavat (din toate, inclusiv un gogosar corcit cu ardei iute, criminal), am pus o lingura babana de zahar brun, pasta de ardei iute (sambal), coriandru pudra, foarte putin praf de nici nu stiu cum sa ii zic, five spices, stiti voi. Cand s-a legat o treaba am dres de aciditate cu putin otet de mere, am trecut totul prin sita, am pus pe foc inapoi si am adaugat o lingurita de amidon desfacut in apa.

Am scris mai mult decat a durat totul, sincer, se face in no time. Marinata racorita, dar calduta, am pus-o pe feliile de fleica.

Slide3

Si pentru ca ma gandisem ca garnitura ar fi mai mult ca sigur ceva orez, am pus orez ordinar (din ala de 3 lei kila) la calit cu ce ramasese din legumele mele iuti sau ne, plus jumatate de rosie scofalcita, ca imi statea in drum. Mlt piper, o lingura de “vegeta” (supa concentrata de la congelator). Eram sigura ca imi va iesi un pilaf cam ca ala de spital, m-am inselat profund.

Slide4

Ori au gresit aia cand au pus aia orezul in pungile ieftine ori am gresit eu orezul (desi nu cred, am container clar pentru orezul cainelui), cert este ca a iesit deosebit de gustos, aromat, cred ca se corcise cu niste jasmine, ce sa mai, bafta chioara pe mine. In ideea de a il face ceva mai moale am pus 4 la 1 apa si totusi a ramas frumos, parfumat. Cred ca exista un Dumnezeu al orezului ieftin, clar.

Cat despre carne, dupa ce a stat in legea ei cu marinata calduta, am pus-o la foc mic de tot in tigaie, cu nitica apa sa zaca in aburi cat de mult (nu prea mai am incredere in carnea de supermarket de la o vreme).

Slide5

Ei, a zacut ea ce a zacut, intr-un final s-a dus apa si am pazit tigaia care sfaraia, intorcand mereu bucatile, cat sa nu se arda, dar sa se lipeasca binisor, deoarece asta imi doream si nu, de data asta nu le-am ars accidental, ca alte dati binecunoscute.

Slide1

Mmmmiros de caramel picant, grasime, orez parfumat, da, colesterol, sa fiti iubiti, o sa trec si pe din alea de regim in curand, dar chestiile sanatoase sunt mai scumpe, ce vreti.

Slide7

Mi-a ramas ceva sos lipit si o sa caramelizez niste morcovi sa ma pseudovegetarianizez (era sa imi scrantesc inelarul scriind asta).

rororo (aia mai ca turba langa tigaie, dar nu stiu unde e poza)