contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foccacia Cu Vinete Si Mozzarella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

reteta ii apartine Iuliei,careia ii multumesc tare mult!

Ingrediente:
pentru aluat:
faina-500 g
unt topit-50 g
lapte caldut-250 ml
zahar brut-1 lingura
sare-o lingurita
drojdie uscata-un plic(7 g)
pentru umplutura:
vinete-2 buc (aprox.600g)
mozzarella-400 g
sare
ulei pentru prajit vinetele

pentru deasupra:
ulei de masline
oregano
doua rosii

Aluatul l-am preparat in masina de paine,am pus laptele,untul,zaharul,sarea faina si drojdia si am selectat programul corespunzator.
Vinetele se spala,se inderarteaza coditele,se curata ,se taie felii rotunde ,se presara cu sare si se lasa 20-30 min,apoi se spala sub jet de apa si se zvanta pe un servet.Se prajesc in ulei pe ambele parti,se scot pe un platou:
Mozzarella se feliaza:
Rosiile se feliaza:
Aluatul se imparte in doua:
Intr-o tava ,tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline se intinde ,cu mana(fara sucitor)o foaie:
Se pune strat de vinete,strat de mozzarella,se condimenteaza cu sare:
Se intinde (tot cu mana)cea de-a doua foaie,se adauga deasupra si se preseaza pe margine:
Se fac gropite cu degetul,se pune ulei de masline si se lasa la loc caldut aprox.40 min
deasupra se pun felii de rosii,se presara oregano si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade,timp de 30-35 min
am taiat-o calda ,dar nu e recomandat,trebuie lasata putin sa se raceasca:P
foarte buna...merci Iulia



Articol recomandat de carteacuretete.blogspot.com