contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foietaj Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu e mare reteta dar pe final a iesit o combinatie misto, asa ca, de ce nu, sa o impartasim.

Slide10

Ideea e ca nu stiam daca din foietajul Clever sa fac pateuri, placinte, ce sa mai, prima oara am facut pateuri, primele, rotunde, celelalte, metoda a la lene (taiate ulterior), era si foame si au mers cu niste Sana de la reduceri, enorm de multe reduceri in perioada asta daca ai curaj sa te calci pe cap.

Dar mai intai sa nu uit sa pun la colectie reteta mea favorita, branza de oaie nu mai aveam ca mersese in placinta, am pus ceva mai bun, de la moasa din Elvetia, Vacherin Fribourgeois, s-a topit super pe reteta mea de gara de nord.

Slide12

Revenind la placintele noastre, amestecul folosit a fost de branza veche de oi, urda si smantana, plus putin ou, pe deasupra mega pateului (care a devenit apoi mini-pateuri) am pus ou si za’atar.

Dar misto a iesit improvizatia, ramasese putina branza, putin aluat, am intins aluatul, branza pe el si am inceput sa impachetez si sa tot intind cam ca la foietajul de casa. Dupa care nu stiam ce forma sa ii dau, asa ca i-am dat una rotunda, dar cum l-am indesat si aranjat pe margini, parca mai cerea ceva. Am facut o “oglinda” din ou, sana (am o sana mai dulceaga) si pesto de casa. Si am dat dracia la cuptor.

Slide9

Desi branza veche a fost cam indaratnica si tot spargea foaia subtiata de mine, chestiunea a iesit super meseriasa, deci daca ar fi sa programez asa o placinta as face clar straturi multe, umplutura si pe deasupra amestec de ou, un lactat si pesto. Este nemaipomenita combinatia. A mea, doar improv.

Slide11

In speranta ca intelegeti ceva din cele scrise mai sus (foi, branza, ou, lactat, pesto), va urez un jingle rororo.