contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foietaj Cu Broccoli

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am descoperit si eu aluatul de foietaj si nu ma mai satur sa incerc diverse retete :) . E chiar practic!

Atentie insa cand cumperi si folosesti acest produs. Cand il cumperi, ai grija sa nu fie decongelat si ambalajul sa fie intact. Cand doresti sa pregatesti vreo reteta, ai grija sa il decongelezi la temperatura camerei, si nu fortat. Pe ambalaj mai scria sa nu il framant, sa nu-l intind cu sucitorul sau cu mana. Eu am incalcat deja aceste reguli si tot a fost ok :) .

Foietaj cu broccoli

Ai nevoie de:

- 400 de gr. aluat de foietaj;

- 400 de gr. de broccoli;

- 2 oua;

- 3 linguri de faina;

- 2 linguri de gris;

- 200 ml de lapte;

- 50 de gr. de unt;

- 150 de gr. de branza – dupa preferinte;

- patrunjel, marar, nucsoara, sare, piper.

Succesul unei placinte tine si de cat de incins este cuptorul. Eu nu am un cuptor performant ca sa iti spun la cate grade trebuie incalzit, dar ma descurc si cu intuitia. Asa ca inainte de a ma apuca de treaba, preincalzesc cuptorul. Jumatate din reteta este gata :) . Sa trecem la cealalta jumatate!

Taie, spala si opareste broccoli-ul timp de 5-6 minute. Dupa ce l-ai oparit, il lasi la scurs si il pasezi cu furculita. Intr-un castron mai mare amesteci toate ingredientele. Asezi aluatul intr-o forma de placinta tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut forma de placinta, asa ca am folosit forma de tort :D ), asezi compozitia si dai la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste (25-30 de minute – depinde de cuptor).

O lasi sa se raceasca inainte de a o servi. Noi am devorat-o simpla, dar cred ca ar fi mers destul de bine cu o lingura de iaurt/smantana pe deasupra. E un deliciu!

Pofta buna!


Articol recomandat de anamariatrimbitas.ro