contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fotografii De Pe Papamond (14)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fotografia de mai jos reprezinta o vanzatoare de fructe, pe o barca, in golful Halong, in Vietnam. Este o imagine obisnuita pentru tarile din sud-estul Asiei, unde exista nenumarate “piete plutitoare”, multe dintre ele fiind o mare atractie pentru turisti. De altfel, unele au fost create doar in acest scop. Preturile sunt si ele ca pentru turisti, produsele fiind in general mai scumpe decat cele din pietele vizitate si de localnici.


Singura astfel de piata vizitata de mine a fost cea din Bangkok, Thailanda, in 2005. O piata plutitoare foarte pitoreasca, extrem de agitata si de aglomerata atunci cand soseau salupele sau autobuzele cu turisti. Tin minte cu amuzament ca o fetiscana s-a chinuit vreme de jumatate de ora sa-mi vanda un ceas Rolex fals, pornind de la un pret de 5000 de baht (circa 130 de dolari SUA), ca sa ajunga cu el la 1000 baht (circa 26 de dolari SUA). Probabil ca valoarea reala era de 5 dolari.

Desigur, acolo se vand nu doar falsuri. Pe langa ceasuri si aparate foto, se mai ofera obiecte de artizanat si multa mancare, mai ales fructe, dar si legume si carne, gatite in toate felurile imaginabile, direct pe barci. Extrem de ingenios ca sistem si, ma repet, foarte pitoresc.
Tare mi-e dor de Asia…