contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fotografii De Pe Papamond (20)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ultima data am fost in Asia in 2008, in Thailanda si Cambodgia. Viitoarea mea destinatie asiatica va fi, cel mai probabil, Laos si Vietnam. As fi vrut sa ajung in acest an acolo, dar lucrurile nu s-au aranjat, din punct de vedere financiar, asa cum mi-as fi dorit. Sunt nevoit sa aman, deci, acest proiect.


Imi pot oferi insa mie o avanpremiera, iar dvs. o fotografie interesanta. Ea reprezinta o tanara din populatia hmong, grup etnic ce traieste in regiunile muntoase din China, Laos, Vietnam si Thailanda, imbracata in portul national. Fotografia a fost facuta intr-o piata de legume si fructe din Luang Prabang, un oras din nordul Laosului, situat la confluenta fluviilor Mekong si Nam Khan, capitala a provinciei cu acelasi nume.

Vedeti din fotografie ca in zilele noastre mai usor gasesti intr-o piata din Laos pe cineva imbracat cu un tricou, sa zicem o imitatie Polo, decat in portul national. Care este, de altfel, foarte frumos. Vegetalele sunt, ca in toate pozele asiatice luate in piete, proaspete, diverse si misterioase, asezate in cutii, cosuri si galeti. Poza este sau pare a fi regizata, caci desi tanara poarta un cos cu cunparaturi, pare nelalocul ei in imagine.
Tare mi-e teama ca “occidentalizarea” si “globalizarea” au ajuns pana si in Laos, o alta cultura straveche fiind in primejdie sa fie alterata.