contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frappe De Ananas Cu Grepfrut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF4442

Tot o reteta marca Jamie Oliver, vol. 10 din colectia Jurnalul National. Foarte simplu de facut, ideala pentru vara si, ce e mai minunat, poate fi preparat din orice combinatie de fructe va doreste inimioara. Nu stiu ce intelege Jamie Oliver prin portie dar eu am folosit ingredientele doar la jumatate din cantitate si am umplut cu frappe-ul o galetusa din aceea de smantana la 900 gr. Si zic eu, peste 4 portii.

Singura neclaritate e in privinta cantitatii de zahar, trebuie tinut seama de cat de dulci sunt fructele, deci nu se poate da o cantitate exacta, trebuie sa apreciati dupa gust.

Am folosit: 1 ananas, 2 grepfruturi si zahar, in plus fata de reteta originala, am adaugat si sucul de la o limetta (lamaie verde). La jumatate din cantitatile lui Jamie Oliver care dadea 2 ananasi (sa fie bine copti), 3 grepfruturi.
Decojim ananasul si-l taiem bucati dupa care il maruntim intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie.  Strecuram de resturile de pulpa cu o sita rara. Sucului de ananas ii  adaugam sucul de grepfrut si cel de limetta, proaspat stoarse si cinci lingurite de  zahar – dar zau ca ar mai fi fost rost de inca vreo doua, mai ales ca dupa ce ingheata, pare mai putin dulce. Eu am zis sa ma produc in stil propriu si, dupa ce am decojit cat am putut de bine grepfruturile, le-am pus in blender la un loc cu ananasul. N-a fost totusi o idee foarte inspirata, cred ca acestui artificiu i se datoreaza gustul usor amarui (totusi nu deranjant) pe care l-a avut frappeul.
DSCF4085 DSCF4086

L-am pus intr-o galetusa (puteti sa le puneti in forme de inghetata, de pilda) si l-am bagat la congelator.
DSCF4087 DSCF4088

In urmatoarele doua ore, tot la trei sferturi de ora trebuie sa-l scoatem si sa amestecam ca sa prevenim formarea acelor de gheata in compozitie.

DSCF4446


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com