contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frenezia Conservelor Pentru Iarna

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiti expresia " a innebunit lupul"? Cam asa ma comport eu cand se apropie vremea conservelor. Ma apuca o frenezie pe care nu o pot controla! Calculez la nesfarsit spatiul limitat de care dispun in camara si ma gandesc cum sa mai indes si mai multe borcane, borcanele, sticle si sticlute. Daca pentru unii e un chin, pentru mine e o placere, un mod de a ma relaxa si de a-mi scoate din minte toate problemele de zi cu zi.

Sursa de inspiratie : http://www.flickr.com/photos/chiotsrun/4904261150/sizes/m/in/photostream/

Anul acesta mi-am facut o lista luuuga lunga tare de tot, si sunt sigura ca lista mea nu se va sfarsi aici! Nu degeaba am adunat fiecare borcan si borcanel, sticla si sticluta ... ca babutele de pe vremuri care nu se indurau sa arunce nimica. 

Mi-am propus sa fac :
- compoturi si dulceturi ( pana acum am reusit doar de capsuni, caise si piersici, am ratat ciresele si visinele)
- ketchup ( am pus mana pe o reteta demential de buna, si acum imi pare rau ca nu mai am din cel de anul trecut)
- pasta de rosii pentru pizza ( reteta noua, e primul an cand fac, sper sa nu moara nimeni la prima degustare :D )
- legume uscate sau vegeta de casa (vreau o clona sa imi scrie reteta si sa o publice pe blog... deja ma apuc de a doua tura de legume uscate si nu am gasit timp sa fac poze si sa postez pe net mandria mea cea mare : uscatorul de legume primit cadou de la sotul meu )
- rosii uscate marinate, de mult mi-am propus sa fac dar niciodata nu am avut timp si de ele! Anul asta m-am decis : e musai. Si in sfarsit am reusit :))))))
- gogosari murati cu struguri, o reteta de suflet, din Vrancea, locul copilariei mele
- gogosari umpluti cu ghebe - mmmm, un deliciu pe gustul sotului meu, cel mai mare critic culinar
- muraturile asortate, gogosarii in otet si castraveciorii murati, nelipsiti din camara in fiecare an
- zacusca de vinete si de ghebe .. probabil portie dubla din fiecare pentru ca anul trecut 54 de borcane nu au fost suficiente. Si anul asta o voi lua razna curatand vinete si ardei copti. E ca un drog, desi ma jur ca la anu nu mai fac, mereu ajung sa coc ca nebuna kilograme si kilograme si kilograme de ardei si vinete.Sunt dusa rau... si e asa de bineeeeeee
- ardeii copti pentru iarna - un chin la copt si la curatat, o placere divina iarna, alaturi de o salata de vinete sau pur si simplu langa o friptura aromata
- era sa uit : ardeii iuti, cat mai iuti si cat mai multi. Si mici si mari, si lunguieti si rotunjori, ca tare buni mai sunt langa o ciorbica de vacuta

Si asta pe langa pungile si pungutele pline de legume si fructe congelate care vor invada congelatorul meu :D
Serios, a innebunit lupul...


Hmmm... parca mai erau destule in lista dar nu imi vin acum in minte. Astept cu mare drag sugestii :)