contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frigănele Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum se simte septembrie parcă nu se simte nici o altă lună din an. Şi nici măcar nu ştiu de ce îmi place atât de mult. Poate pentru că e o lună atât de colorată şi de îmbelşugată. E plină cu de toate. Inclusiv cu prune, nu? :)
Dar toată copilăria mea a fost plină de prune. Pe atunci nu trebuia decât să întind mâna şi să iau din copac de oricare soi pofteam. Poame, perje, prune... că noi aşa le zicem.
Ei, şi peste astea toate a venit numărul revistei GoodFood evident, din septembrie,  în care am găsit atâtea reţete interesante de încercat, cum n-am găsit niciodată. Frigănelele de acolo sunt inspirate.
- 2 ouă bătute;
- 100ml lapte;
- coaja rasă de la o lămâie;
- o lingură suc de lămâie;
- 3 linguri de zahăr brun;
- 2 felii de pâine tăiate în două pe diagonală;
- vreo 6-7 prune înjumătăţite;
- un cub de unt;
Am amestecat ouăle, laptele, coaja de lămâie şi o lingură de zahăr în care am înmuiat pe ambele părţi feliile de pâine. Nu trebuie lăsate nici prea mult că se înmoaie şi se rup de nu mai poţi face nimic cu ele, dar nici prea puţin, să nu fie uscate pe dinăuntru. Şi le-am prăjit în puţin unt.
Apoi am pus restul de unt şi cele două linguri de zahăr în tigaie, am lăsat 30 de secunde să se caramelizez şi am adăugat prunele pe care le-am lăsat să se zvârcolească vreo 5 minute. La urmă am turnatul sucul de lămâie şi am mai lăsat 30 de secunde.
După instrucţiunile din GoodFood, se pot servi ca atare, cu smântână sau îngheţată de vanilie.