contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frigari Mixte Cu Legume, Pui Si Carnaciori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 
Cand te gandesti la frigarui este posibil sa nu ai o reactie de incantare daca ai avut parte de frigarui fade si carne uscata, insa daca ai avut sansa sa gusti o combinatie reusita, te indragostesti pe loc de ideea de frigarui mixte, in care carnita aromata devine un rasfat pentru papilele gustative.
De curand am descoperit o combinatie foarte reusita, in care rolul principal l-a jucat ceapa, dovleacul si carnaciorii.
Vom avea nevoie de:
  • bete pentru frigarui
  • carnati cabanosi
  • dovlecei subtiri
  • rosii
  • ardei gras
  • ceapa alba mica
  • piept de pui/pulpa de porc
  • catei de usturoi
  • condimente pentru carne: sare, piper, cimbru, boia
Carnea se spala, se taie cubulete de 3cm si se condimenteaza dupa gust, avand insa grija la sare, deoarece usuca in timpul cat aceasta sta pe gratar. Carnatii se taie tot de aprox 3 cm lungime. Daca ii intepati in prealabil veti obtine un minus de grasime si un plus de aroma pentru celelalte parti componente.
Legumele se taie la o grosime medie, luam in considerare sa pastram cam acelasi diamentru ca si al bucatilor de carne. Din ceapa luam bucati mai mari, nu desfacem in foi.
Un lucru demn de incercat este sa impanam inainte cu usturoi pieptul de pui sau chiar sa punem catei de usutoi necojiti infipti pe betele de frigarui. veti fi surprinsi placut de aroma rezultata.
Pofta mare si spor la cat mai multe combinatii de frigarui!