contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Curcan Cu Sote De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci

Ingrediente

Pentru friptura de curcan

  • 500 g piept de curcan
  • 1/2 l de vin
  • 200 ml de ulei
  • 7-8 felii de cascaval
  • 5 catei de usturoi
  • oregano (puteti folosi alt condiment, care va place – cimbru, rozmarin, foaie de dafin etc)
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Pentru sote-ul de ciuperci

  • 100 g de unt
  • o conserva de ciuperci (sau 1/2 kg de ciuperci proaspete)
  • o ceapa
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Friptura de curcan

Pieptul de curcan se curata, se spala si se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano.
Dupa aproximativ 15 minute, se pune intr-o tava inalta. Se toarna, pe langa pieptul de curcan, vinul si apoi uleiul.
Se da la cuptor, fara a acoperi vasul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor, la foc mediu, timp in care se intoarce de 2-3 ori si se uda cu sos, pentru a se prepara uniform.

Inainte de a servi friptura, am taiat-o in felii pe care le-am pus pe o alta farfurie. Deasupra lor am pus cate o feliuta de cascaval. Apoi le-am dat la cuptorul cu microunde pentru a se topi cascavalul. Deasupra am presarat marar (gatind la ~ 1 dimineata si neavand marar proaspat, eu am pus marar tinut la congelator worried ).

Sote de ciuperci

Inainte de a fi gata friptura m-am apucat sa fac soteul, pentru ca acesta sa fie gata cam in acelasi timp cu friptura.

Am calit putin ceapa, am adaugat untul, sarea si piperul, mestecand pana ce untul s-a topit. Apoi am adaugat ciupercile pe care le-am inabusit (am pus un capac deasupra tigaii) circa 10 minute, mestecand din cand in cand. Cand e aproape gata se adauga mararul.