contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Curcan In Sos De Vin Rosu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Curcan in sos de vin ...este cea mai gustoasa friptura pe care am mancat-o pana acum. Reteta este atat de simpla, timpul de pregatire ceva mai lung, insa merita pe deplin asteptarea. Aceasta friptura se poate pregati si cu alte carnite: pui, porc, vita, vanat...dar ideal ar fi un curcan de taran.
Ingrediente
  • 2 copane curcan (de preferat de tara)
  • 250 ml vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva boabe piper
  • 2 linguri de amidon
  • sare, piper si boia iute
  • pentru garnitura: ciuperci proaspete si sos de soia
  • patrunjel
Pentru inceput condimentam carnea cu sare, piper si boia. Intr-un vas ceramic uns cu ulei, punem carnea si adaugam vinul, boabele de piper si foile de dafin. Acoperim si lasam deoparte pentru aproximativ 2-3 ore.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Introducem vasul si lasam vreme de 2-2 1/2 avand grija sa punem din cand in cand peste friptura cate o lingura de vin. Cu 10 minute inainte de scoate friptura din cuptor adaugam amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.
Aceasta friptura se potriveste de minune cu o garnitura de ciuperci in sos de soia.
La final pentru a decora friptura noastra presaram patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna !



Articol recomandat de sabina-madalina.blogspot.com