contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Curcan Intreg

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iata si reteta curcanului cu sos de merisoare si  piureul 2.Carnea fripturii asteia,e fin aromata si foarte tandra.Poate va inspira de Craciun sau Anul nou.De sosul de ciuperci am sa va spun mai incolo.Reteta fripturii e aceeasi de aici ,doar ca e adaptata unui curcan intreg,cam de 6 kg.


INGREDIENTE :
-1curcan (cum am zis ,al meu a avut aprox 6 kg )
-2 cani cu varf de zahar brun
-3 Lg (lingura) praf de usturoi
-1 1/2 Lg praf de ghimbir
-1 Lg scortisoara macinata
-1 Lg cuisoare
-1 Lg piper macinat grosier
-2 mere
-3 cepe mari
-1 capatina de usturoi
-aprox 1 l supa de pui sau curcan
MOD DE PREPARARE :
-ca timp de gatire a curcanului intreg se socoteste cam 1 ora de fiecare kilogram
-se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide
-se freaca bine carnea cu ele si se acopera curcanul cu acest amestec ca si cum ar fi o crusta sa  zic asa.cuisoarele le putem infige in carne daca nu stau in crusta de zahar.
-curcanul se da la rece pana a doua zi.,cand se scurge de zeama lasata,se umple cu cele 2 mere intregi si cu o ceapa,i se leaga picioarele,se pun in tava celelalte 2 cepe taiate in sferturi si cateii de usturoi,2 cani de supa,se acopera cu folie de aluminiu  si se da la cuptorul incins la 160 *C (300 F).Dupa 2 ore,se ridica folia si din jumatate in jumatate de ora se unge cu sosul din tava.Dupa alte 2 ore,scoatem complet folia ,neuitand sa ungem curcanul din cand in cand.daca ni se pare ca se rumeneste prea tare si el inca nu e facut,il acoperim la loc cu folia.curcanul e gata cand termometrul infipt in in zona cea mai grosa arata 60 *C,sau daca il intepam cu o scobitoare,zeama care iese este limpede.
Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam 1 ora sa se odihneasca,apoi putem purcede la atac.

Servit cu sos de visine si merisoare ,piure,etc. este o nebunie !
Ca sa nu spun de o feteasca neagra buna,care i se potriveste manusa. Up to you !



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com