contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Alex,americanca fiind,e priceputa la multe dar si la gatitul curcanilor.Reteta asta o am de la ea si v-o propun si voua.Fripura iese cu o aroma fina si suculenta.Din pacate am pierdut pozele,nu le mai gasesc,asa ca nu am decat poza  de la halloween.Dar o sa refacem reteta de thanksgiving si revin cu poze.
INGREDIENTE :
-1 kg aripi de curcan sau un piept de curcan
-1 kg pulpe de curcan
-1 ceasca cu varf de zahar brun
-1/2 lg sare
-1 Lg praf de usturoi
-1 lg praf de ceapa (eu nu am avut asa ca nu am pus )
-1/2 lg ghimbir macinat
-1/4 lg scortisoara
-1 lg cuisoare
-piper macinat
-2-3 cesti de supa de pasare sau curcan
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide
-se freaca bine carnea si se tavaleste bine prin amestec sa iasa o crusta sa  zic asa
-se aseaza in vasul in care va fi data friptura cuptor,dar mai intai se lasa in frigider pana a doua zi.
-dupa ce se soate din frigider,zeama care o lasa carnea se scurge ,apoi se pune friptura in cuptorul incins la 180 *C ,dupa 10 minute se toarna supa(cam o ceasca)  si se completeaza daca mai este nevoie de-alungul coacerii.Cand temperatura carnii celei mai groase ajunge la 60 de grade,opriti focul,friptura e gata.Totul a durat cam o ora si jumatate.
Garnitura la friptura, dupa gust.In cazul de fata piureul meu si ciuperci trase in unt.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com