contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Miel La Tava

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...cea mai simpla dar si cea mai buna! :P
E de nelipsit pe masa noastra de Paste, si e cel mai intens savurata de toti din familia noastra, desi eu mai mereu le pregatesc si alte "cate ceva" din carne de miel, pe langa :P ...inedite si rafinate...
Partea care ne face pe toti sa salivam precum catelul lui Pavlov este intotdeauna "spata", adica picioarele din spate ale mielului (prima poza din "lungul" sir de poze de mai jos :D)...dar si celelalte parti sint mai mult decat delicioase sub forma asta...
Ingrediente:
- pulpa de miel
- sare, piper
- ulei
- usturoi
Se prepara ingrozitor de usor :))
Se spala carnea, se condimenteaza bine cu condimente speciale pentru friptura de miel (eu am folosit, ca de obicei, pe cele de la Kotanyi) si se lasa cateva ore "la marinat" in frigider.
Puteti lasa bucata de carne intreaga sau o puteti taia de pe os in bucati mai mari, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
Se aseaza intr-o tava mare; se presara sare, piper si se unge bine cu ulei.
Se poate impana, din loc in loc, cu felii de usturoi (cam asa am facut si eu pana anul asta, cand am decis s-o las asa cum e si doar la sfarsit sa adaug usturoiul...muuult, muuult, sa fie! :P)
Se da la cuptor, la foc potrivit, cu un pahar de apa si acoperita cu un capac sau folie, timp de 20-25 minute. Se intoarce apoi si se mai tine sub capac inca o data pe atata :))
Se lasa la foc tare, neacoperita, cateva minute, pana se rumeneste frumos, pe ambele parti.



Garnitura, din pacate, n-am mai prins-o, si "asezarea pe farfurie" nici atat (va imaginati voi din ce cauze:D)...dar pot sa va indrum spre garnitura de cartofi, de efect si gustoasa tare, pe care am adoptat-o acum cativa ani, la meniul de Craciun, aici: "Banuti" de cartofi
Nu mi-au iesit atunci deloc apetisanti si mi-am promis ca intr-una din zile sa ii imortalizez din nou, dar dupa cum vedeti, tot n-am reusit :P
...nu pot decat sa va cer sa ma credeti pe cuvant ca au fost niste "banuti" foarte reusiti si ca au completat de minune friptura de miel, frageda si delicioasa :)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com