contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptură De Mistreţ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 1.5 kg carne de mistret
- ulei de masline,
- sos de soia
- rozmarin uscat
- patrunjel uscat
- acetat balsamic,
- sare, piper
- boia de ardei dulce
- 1 capatana usturoi
- 50 ml vin rosu
Mod de preparare:
In primul rand se spala carnea, se sareaza putin si se lasa la rece. Intre timp se amesteca: sosul de soia, uleiul de masline, patrunjel uscat tocat marunt, rozmarin uscat, boia de ardei dulce, usturoiul pisat, piper si se amesteca bine pana veti obtine un sos de condimente. Se ia carnea de la rece, se lateste cu apa de sare si se unge cu sosul de condimente. Se pune intr-un vas acoperit si se lasa la macerat (la rece) 24 de ore. SE scoate carnea si se aseaza in tava, se tarna peste sosul de condimente ramas in vas, se pune o cana cu apa, se aopera cu folie si se introduce tava la cuptor. Din cand in cand luati folia si puneti cu lingura sos din tava peste carne. Dupa aproximativ 1 ora puteti pune in tava si cartofi intregi curatati lasand inca tava acoperita cu folie. Mai asteptati putin, luati folia si stropiti carnea cu vin rosu, acoperiti si mai lasati putin cu folie. Dupa aproximativ inca o ora, cand carnea deja este frageda (o incercati cu furculita) luati folia de pe tava si lasati carnea sa se rumeneasca. Cand vedeti ca s-a rumenit bine si carnea si cartofii opriti focul si chemati familia la masa…Sa nu uitati sa servici acesta friptura impreuna cu muraturi…noi preferam rosiile murate si castravetii.Carnea de mistret astfel gatita va fi frageda si va avea un gust intens. Eu nu pot sa spun decat pofta buna…si multumirile de rigoare vanatorului
Nota:
Despre carnea de mistret, doctorul in biochimie Eugen Giurgiu spune ca: “Acest sortiment are un continut de grasime mult mai redus decat in cazul porcului domestic. Totusi, se recomanda consumatorilor ca stratul de grasime sa fie indepartat cand se prepara in orice mod: afumata, fiarta sau pregatita la gratar”. Si la acest tip de carne se remarca procentul de calorii reduse, comparativ cu porcul crescut in gospodarii, cantitatea mare de aminoacizi esentiali, vitaminele B12, D si saruri precum fier, zinc si seleniu.