contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Porc In Foaie De Varza Murata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am gasit in sfarsit varza murata buna de cumparat. Bine, de fapt m-am hoatarat sa cumpar, adica sa acord credit verzei de la magazin. La gust e ca cea de casa, se vinde in punga sigilata, cu moare cu tot. Numai buna, all in all, o descoperire bucuroasa.
Am avut si porc, asa ca am facut friptura in foaie de varza. Ma gandisem acum ceva timp la un cotlet copt asa, s-a nimerit sa am spata. Am portionat-o in bucati potrivite, cam cat un pumn mai mic. Am presarat-o cu piper si-am rumenit-o scurt in putin ulei pe toate partile. Am invelit-o frumos in foi de varza - cate o foaie incapatoare pentru fiecare bucata, pot fii insa si doua sau trei, nu inainte de a aseza o felie de slanina subtire intre carne si frunza de varza. Carnea nu are nevoie de sare, isi va trage de la varza cat trebuie. Am pus bucatile de carne astfel imbracate in tava unsa cu ulei, impreuna cu cateva cepe mici lasate intregi, catei de usturoi in coaja, felii de ardei rosu si niste fire de creson, daca tot avem verdeata proaspata. Am presarat boia peste toate astea si le-am mai stopit cu putin ulei. Am acoperit tava cu hartie de copt si-am dat-o la cuptor, la final am eliminat hartia ca sa se rumeneasca bine toate.
A fost bun, ar fi trebuit sa pun mai multa afumatura, dar am zis sa nu mai exagerez cu slanina asta. Desigur, carnea se poate condimenta/aromatiza in multe feluri, eu am preferat-o basic de data asta. Si da, dupa cum se vede, am lasat-o sa se rumeneasca chiar bine.

 

 


Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com