contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Porc La Capac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Friptura de porc la capac imi place cel mai mult dintre toate modurile de a gati carnea. Mi se pare ca gustul ei aduce a duminica linistita in familie. Sentimentul asta il aveam ori de cate ori mergeam duminica la masa, acum multi ani, la Aida, unde am si gustat-o pentru prima data. Povestile si atmosfera buna completau masa gustoasa si poate de aici si preferinta mea pentru friptura gatita in felul acesta.
Simplu si bun.
1 kg de carne de porc
sare
piper
4-5 catei de usturoi
100 ml ulei
apa
1/2 lingurita de cimbru
Carnea se taie in felii de 1,5-2 cm grosime, se condimenteaza si se prajeste in ulei pe ambele parti, pana cand feliile se rumenesc usor. Nu va fi prajita complet, dar asta e si ideea, sa prinda doar o crusta crocanta deasupra, pentru ca dupa prajire se va adauga apa, care prin fierbere o va inmuia si o va fragezi.

Daca nu incape toata carnea in cratita deodata, se scot pe rand feliile de carne prajite pe o farfurie si se prajesc si cele ramase.

Dupa ce s-au prajit si ultimele felii, se pune toata carnea inapoi in cratita, se adauga usturoiul taiat felii subtiri si se lasa 1 minut sa-si dezvolte aroma.

Se toarna apa astfel incat carnea sa fie acoperita pe jumatate, se adauga cimbrul si se lasa la fiert. Daca apa scade dar carnea nu este fiarta, se mai adauga apa.

Dureaza cam 40 de minute pana cand e gata carnea, in functie de ce fel de carne se foloseste (pulpa, cotlet, ceafa).

Este o friptura gustoasa, ”de duminica” zic eu. In cratita se pot pune si bucati de carnati afumat, ceea ce-i va da o aroma foarte buna. Pentru felii de ceafa, se foloseste mai putin ulei, pentru ca ceafa are destula grasime, astfel incat sa se poata praji bine.