contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Pui Cu Bacon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Această friptură, condimentată şi stropită din plin cu vin, poate fi o variantă savuroasă de cină.
Avem nevoie de:
1. cam 10-12 pulpe sau copănele de pui (aproximativ 1 kg, deşi eu am avut mai multe)
2. nişte afumătură (poate fi reprezentată de muşchi afumat, şunculiţă afumată sau cârnăciori)
3. 1 cutie ciuperci (300-400 g), deşi mai bune ar fi cele proaspete
4. 2-3 linguri pastă de tomate
5. 50-100 ml vin roşu sau alb
6. 1-2 cepe şi 2 căţei de usturoi
7. condimente: cimbru, rozmarin (preferabil verde), foi de dafin, sare şi piper
8. 1 cub de concentrat de carne, care se va dilua cu apă pentru a obţine 500 ml supă de carne.

Procedăm astfel:
- opărim în apă clocotită pulpele, le spălăm şi le curăţăm;
- aşezăm pulpele într-o tavă cu pereţii mai înalţi, după care le asezonăm cu sare şi piper;

- adăugăm peste pulpe celelalte ingrediente, în următoarea ordine: ceapa tăiată în sferturi, usturoiul zdrobit, ciupercile, feliile de afumătură, condimentele (câte un praf din fiecare şi 3-4 foi de dafin), pasta de tomate diluată cu puţină apă caldă, vinul şi supa de carne;



- dăm friptura la cuptor, la foc mare, aproximativ 35-45 min.;
- scoatem friptura când a scăzut şi o servim caldă, cu garnitură de cartofi natur, pentru că acest preparat este destul de picant.
Poftă bună!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com