contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Pui Si Ciuperci, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cum demult nu mai facusem friptura de pui intreg si familionul si-a manifestat pofta,m-am conformat.Mai ales ca am primit un borcanel de condiment special pentru friptura de pasare ,de la cotany si am vrut sa-l incerc.N-a fost rau,ba chiar gustos.
INGREDIENTE :
-1 pui intreg
-sos soia (eu am folosit unul mai dulce)
-amestec special pentru friptura de pasare de la Kotany
-boia iute
-piper cu lamaie ( am devenit fana a acestui condiment,care merge grozav cu fripturile,gratarele )

-2 cepe mari
-3 catei de usturoi


-1 ceasca cu supa de pui
-1/2 ceasca vin alb sec
ptr garnitura :
-aprox 800 g ciuperci champignon cu palaria mare
-unt
-sare, piper cu lamaie
-parmezan ras
-1/2 ceasca de supa de pui sau apa sau vin
-patrunjel
MOD DE PREPARARE :

-am stropit puiul cu sos de soia apoi l-am condimentat cu toate condimentele din lista si l-am masat putin,dupa care l-am dat la rece o jumatate de ora
-apoi am taiat cepele in bucati mari,am zdrbit usturoiul si am umplut puiul cu ele.
-am adaugat supa si vinul si am dat la cuptor,avand grija sa-l stropesc din cand in cand cu sosul din tava.L-am tinut cam 50-60 de minute,pana cand ,intepand pieptul zeama care iese este limpede,fara sange.Dupa 20 de minute de cuptor,am intors puiul pe burta si l-am lasat 15 minute sa se rumeneasca si spatele,apoi l-am intors la loc pe spate,pana la sfarsit.Nu uitati sa-l stropiti din cand in cand cu sosul din tava.
Imi pare rau ca am uitat sa pozez puiul dupa ce l-am scos din cuptor,dar cu proxima ocazie am s-o fac.

-ciupercile le-am spalat bine,le-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei,cu piciorusul in sus,le-am condimentat si am pus cate un cubulet de unt pe fiecare,am adaugat si putina supa de pui in tava,cam1/2 de ceasca si am dat la cuptor (alaturi de pui,le-am gatit de-o data ).Le-am stropit si pe ele din cand in cand cu sosul format in tava.Dupa 10 minute am adaugat parmezanul ras,si le-am mai lasat aprox 10 minute.La sfarsit le-am scos si le-am presarat cu patrunjel tocat si piper proaspat macinat.

-Pofta buna!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com