contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Rata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru friptura asta extraordinara,am urmat indicatiile lui Gordon Ramsey.Atata doar ca eu am marinat putin carnea .A iesit ceva tare bun.Simplu,rapid si extrem de savuros !
INGREDIENTE:
-2 piepti de rata
-sare,piper
-ptr marinata:
ulei de masline
salvie
usturoi
piper
fulgi de ardei iuti
MOD DE PREPARARE

-iata aici cum face Gordon Ramsey si eu am urmat cum a zis el, a propos de modul de gatire
-crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagunala sa se faca mici romburi,pentru a permige grasimii sa se topeasca mai usor
- am marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece
-se scoate din mainata se presara cu sare si piper
-se rumenesc pieptii intr-o tigaie antiaderenta,punandu-i de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun  la cuptor(cuptorul preincalzit la 200 *,impreuna cu vasul in care veti pune carnea ) pentru 6-8  minute.Eu nu am mai adaugat nimic pe langa carne (vin sau supa).
-grasimea care s-a scurs in  tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.

-scoateti-o din cuptor,lasa-ti sa se odihneascacateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala
-noi am manat friptura cu piureul meu si sos de merisoare



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com