contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Vita Cu Briose De Spanac

articol scris de ginavas blog retetecudrag

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este o reteta pentru care e nevoie de ceva timp pentru a o pregati, dar merita! Asta pentru ca vom pune carnea de vita la marinat, de la o zi la alta, pentru a fi siguri ca vom avea o carne frageda si...cu un gust special.Folosim pulpa de vita, pe care o taiem in cubulete mici, o asezonam cu cimbru, usturoi pisat, ulei de masline, zeama de lamaie, foaie de dafin, piper.Punem intr-o punga de plastic inchisa ermetic si o lasam in frigider de seara pana a doua zi (se poate lasa si doua zile la frigider). 





Pentru a gati friptura, infierbantam bine un wok, cu ulei de masline, si punem, pe rand, cantitati din cuburile de vita, astfel incat sa se scufunde bine in ulei.Amestecam mereu, timp de 3-4 minute, intorcand bucatile de carne pe toate fetele, sa faca un pic de crusta si sa ramana zemoase in interior.Le scoatem intr-un vas Yena mai mare si adaugam in wok o alta transa de bucati de carne, si tot asa, pana rumenim toata carnea.


Curatam zarzavat: ceapa, morcov, radacina de  telina , pastranac.Le taiem bucati de 2-3 cm, le tragem un pic in ulei de masline si le adaugam peste carnea de vita, in vasul Yena.Facem un sos de rosii ( 4-5 rosii pasate in blender sau 2-3 linguri pasta de rosii diluate cu apa) si turnam peste carne si legume.Sosul trebuie sa acopere tot continutul vasului.Punem sare, piper, 2 cuisoare, boia de ardei dulce, o jumatate lingurita chimen.Acoperim vasul si dam la cuptor, la foc mediu, timp de 2 ore.Dupa ce a trecut acest timp, scotem legumele din vas si adaugam unele proaspete, inclusiv o gulie, taiata feliute.Lasam o jumatate de ora la cuptor.Adaugam un pahar mare de vin rosu si 2-3 catei de usturoi zdrobiti si taiati marunt, o foaie de dafin.Mai lasam la cuptor o jumatate de ora, de data aceasta fara sa mai acoperim vasul.
Ca si garnitura putem face briose cu spanac: 4 oua se amesteca bine intr-un vas.Se adauga sare, piper si 100ml ulei, amestecand usor. Mai punem 400 ml iaurt si omogenizam.Pasam 450g spanac si il adaugam in amestecul de mai sus.Amestecam 250g faina cu o lingurita bicarbonat si presaram usor peste amestecul lichid, avand grija sa nu facem cocoloase.Turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul preincalzit.10 minute lasam temperatura la 180C , apoi reducem la 160C.Timpul de coacere este de 40-50 minute, dar cel mai bine e sa testati cu scobitoarea!Se taie dupa ce s-a racit, sub forma de cercuri, romburi sau cum va place.Se poate coace si direct in formele speciale de briose.



Iata rezultatul final:


Cu drag!