contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura Din Cotlet De Porc Cu Prune La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

E o friptura deosebita gatita in familie de cand eram mica, pe care am gatito de revelion, este foarte delicioasa, combinatia de prune cu carne e o bunaciune !
Ingrediente:
4~5 bucati de cotlet de porc cu os
1/2 lingura de ardei rosu taiat cubulete
4 tulpini de praz
500 gr. de prune uscate fara fum, spalate bine fiecare pruna
2 morcovi mari
1/2 cana vin alb amestecat cu 1/2 cana apa
1/2 lingura rasa vegeta o desfaceti in lichid ( optional, puteti inlocui cu sare dupa gust )
radacina proaspata de ghimbir de marimea cat un deget
piper negru macinat
sare dupa gust
ulei pentru prajit carnea ( sucul ramas in vasul in care ati prajit carnea si cel in care ati depozitat-o pana ati prajit toate bucatile, il turnati la friptura )
Mod de preparare:
Prajiti bucatile de cotlet la foc iute pe ambele parti pana se rumenesc frumos le piperati si le sarati in prealabil  pe ambele parti.
Aranjati friptura intr-un ceaun de fonta sau o tava de ceramica cu capac, alternand carnea pe rand cu legumele taiate rondele in urmatoarea ordine: carnea, ardeiul iute tocat, praz, prune, morcovul si puneti din loc in loc bucatele mici de ghimbir de marimea cat un catel de usturoi.
Repetati sa alternati pe randuri, iar carne,ardei, praz etc.
Turnati peste friptura lichidul din vin si apa cu vegeta.
Coaceti friptura la foc mic timp de 1,5 ore.
Pofta buna !