contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura Inabusita De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

      Dragilor, azi v-am adus ceva mai consistent, vorba unei prietene. Deci ce ziceti de o friptura
inabusita de porcovan? Suculenta, frageda si aromata, dar sa nu para ca o laud eu prea tare, va las pe voi sa o incercati s-apoi sa-mi povestiti cum a fost. ;)
     Ingrediente:
  • 1 kg carne de porc
  • 200 ml vin  rosu
  • 2 lgt miere
  • 1 lgt otet din vin rosu
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1 lgt boia de ardei dulce
  • 3 foi de dafin
  • 3 morcovi potriviti (curatati)
  • 1 ceapa galbena (curatata)
  • 1 salota (curatata)
  • 320 g rosii cherry congelate
  • 100 ml apa
  • 5-7 cuisoare
  • 10-15 boabe de piper negru
  • sare

   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Curatam carnea de grasime, o spalam si o punem in tava.
3. Amestecam vinul cu apa, sarea, mierea, otetul, verdeturile de Provence, boiaua de ardei si turnam peste carne.
4. Punem rasfirat boabele de piper, cuisoarele, ceapa taiata, dafinul, morcovii taiati si rosiile cherry.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 2-3 ore.
6. In ultima 1/2 de ora dam deoparte folia, iar in ultimele 5-10 min marim temperatura la 210 °C.

  S-aveti pofta!

   Nota!
  Daca doriti si aveti timp, inainte de a gati carnea puteti sa o lasati la marinat (macar 12 ore) impreuna cu ingredientele mentionate.