contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frisca Cu Gelatina (var Ii )

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta frisca cu gelatina II

Ingrediente pentru frisca cu gelatina  II
- 500 g frisca,
- 2 albusuri,
- 100 g zahar tos,
- 15 ml rom, 6—7 foi sau 18—20 g granule de gelatina,
- 100 ml apa rece,
- un pachetel cu zahar vanilat.
Mod de preparare a frisca cu gelatina
II. Dupa ce se bate. (v. „Frisca”), frisca se lasa în bucatarie, mai departe ele sursa de caldura sau se tine în frigider, pîna cînd va fi nevoie de ea (ca sa nu se încalzeasca). Gelatina trebuie sa fie înmuiata cu o ora înainte. Albusurile se bat spuma, ca o zapada, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat, în continuare, pîna cînd se întaresc din nou; apoi, se lasa la o parte, în bucatarie.
Cescuta cu gelatina se trece pe un vas cu apa fierbinte; se ames teca 1—2 minute, pîna cînd gelatina se topeste complet, apoi se raceste pe apa rece (pîna la temperatura degetului).
Dupa aceea, se adauga în ea o lingura cu vîrf din albusul batut spuma si se amesteca prin rasturnare, chiar daca se moaie putin albusul.
Aceasta compozitie se desarta peste restul de albus cu care se amesteca, cu telul, prin rasturnare, de sus în jos, de 8—9 ori, pîna cînd se omogenizeaza. Albusul se desarta, apoi, peste frisca rece (se aduna tot de pe vas cu lopatica din plastic) si se amesteca cu telul, prin rasturnare, usor, pîna la fundul vasului, ca toata frisca sa se amestece în acelasi timp cu gelatina dispersata în albus.
Frisca se va întari, pe masura ce se amesteca, fara sa se granuleze si îsi va dubla volumul cu albusul, fara sa-si schimbe gustul sau aspectul.
Frisca cu gelatina se poate servi ca atare sau se foloseste ca umplutura la „Cataif”, „Tort Diplomat”, „Tarte”, „Cornete”, „Rulouri cu frisca” etc.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net