contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frittata Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta inspirata de italieni, dupa cum se vede si din titlu, frittata este o omleta la cuptor, care poate fi imbogatita cu ce ingrediente preferati: diverse legume, bucati de carne sau mezel, cascaval, combinatiile fiind nelimitate. Noi am optat pentru o varianta cu multe legume, mai ales ca ne ramasesera destule de la pizza (vine si reteta in curand) :) Si cum weekendul bate la usa, poate aveti nevoie de inspiratie pentru un mic dejun consistent si sanatos, asa ca nu mai lungesc vorba si va prezint reteta.

Pentru 2 - 3 portii avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 100 g telemea (putin sarata)
  • cateva buchetele broccoli
  • 1 lingura smantana slaba (optional)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde iute (optional)
  • 2 linguri porumb din conserva
  • cateva masline fara samburi
  • sare, piper, oregano
Taiem buchetelele de broccoli in 2 sau in 4 daca sunt prea mari, taiem ardeiul rosu fasii, iar pe cel iute, rondele; maslinele le taiem rondele. Branza o zdrobim cu furculita.
Ouale le batem ca pentru orice omleta, cu sare, piper, oregano, iar apoi adaugam smantana si mai batem putin. Adaugam legumele taiate, porumbul si telemeaua, mai amestecam putin si suntem aproape gata.
Ungem vasul pentru cuptor cu cateva picaturi de ulei si turnam amestecul de oua si legume. Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru vreo 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos, iar omleta este coagulata pe toata suprafata.
Un deliciu, plin de culoare, cu 170 de calorii la 100 de grame, pe care noi l-am servit cu o salata de legume proaspete, pentru un mic dejun plin de energie :)

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com