contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Furnici In Copac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am mancat acest fel de mancare,prima data acum vreo 2-3 ani,la o carciuma chinezeasca din apropierea strazii Eminescu si mi-a placut.Am gasit eu la vremea aceea o  reteta aproximativa,pe internet,care nu m-a satisfacut la gust ,nu avea gustul celei pe care am mancat-o,asa ca am mai adaugat una alta(dupa cum vazusem eu in meniu, ca ar contine) si ,pana la urma a iesit ce va prezint eu acuma.Rezultatul seamana cu ce am mancat atunci si alta data,atata doar ca eu i-am adaugat mai multa iuteala,pentu ca noua asa ne place.
INGREDIENTE:
-300 g fidea de orez
-300 g carn de vita tocata
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1 lg ghimbir macinat
-1 ardei iute
-3 Lg sos de soia
-1/2 lg sos de peste sau stridii (eu asta am pus ca asta aveam)
-1 Lg otet din vin de orez (se poate inlocui cu otet de mere,deci un otet mai putin acru)
-sare (daca mai e nevoie ),piper
MOD DE PREPARARE:

-ceapa, usturoiul,ardeiul iute se calesc in putin ulei

-se adauga apoi carnea si se amesteca a foc viu,amestecand mereu.Cand apa lasata a scazut se adauga mirodeniile:sosul de soia,sosul de peste,ghimbirul,piperul si otetul la sfarsit.

-intretimp pregatiti fideaua dupa indicatiile de pe ambalaj.Va sfatuiesc sa le muiati in apa fierbinte nu in apa rece,pentru ca practic ei nu mai suporta nici o pregatire termica.

-se amesteca fideaua cu carnea si se lasa 5 minute sa se odihneasca .


-POFTA BUNA !


Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com