contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Furnici In Copac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La loc de cinste in lista de retete go-to pentru serile alea cand iti ghiortaie burta de foame dar cu timpul stai mai prost trebuie musai sa se afle furnicile astea!  Acu', de ce le zice "in copac" n-as sti sa va spun, n-am investigat problema. Cert e ca sunt bune, dom'ne! Bune-rau!
  • Aliniati la linia de start urmatoarele:
  • 250g taietei de orez subtiri (de la Mega)
  • 300g carne tocata de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez (dar merge si otet de vin)
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 1 lingura amidon
  • 1 bucatica cat un deget de gimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
  • 4 catei de usturoi feliati subtire
  • 1/2 ardei iute, maruntit
  • 3 cepe verzi, taiate feliute

  • Taieteii pun intr-un bol, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa se inmoaie timp de 8-10 minute. apoi se scurg bine.
  • In timpul asta, amestecati carnea cu sosul de soia, otetul, uleiul de susan si amidonul si lasati-o deoparte, sa se aromeze bine.

  • Incingeti vreo 2 linguri de ulei de floarea soarelui in wok sau intr-o tigaie mare. Aruncati acolo ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si partea alba a cepelor verzi. Calitile la foc iute cateva minute si apoi puneti in tigaie si carnea. Amestecati vartos carnea, inca 5 minute. La sfarsit, adaugati in tigaie si taieteii si restul de ceapa verde!
All done!

Infulecati cu pofta si ziceti-mi mie ca nu va invat de bine! :D