contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecul "gandac"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Am făcut o prăjitură, pe care mi-o făcea mama acasă, cînd eu şi sora mea eram nişte copii. O reţetă simplă pentru o prăjitură simplă, un fel de alternativă la fursecuri.
Aşadar ingrediente:
  • 250 gr margarină Unirea
  • 100 gr zahăr
  • 350 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 gr magiun sau gem de prune
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr nucă măcinată
Se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina. Se frământă bine până se obţine o cocă. Se dă la rece 30 minute. Apoi această cocă se frământă puţin pentru a deveni elastică şi se modelează un rulou. Se taie din el feliuţe cam de 1 cm grosime care se vor presa pe o parte cu o furculiţă. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 50 minute la foc mijlociu.
Când s-au răcit se iau câte două bucăţele de fursec şi se lipesc două câte două cu câte o linguriţă de magiun sau gem de prune. Apoi se tăvălesc pe lateral prin nuca macinată. Separat se topeşte pe baie de abur o ciocolată, de preferinţă amăruie. În aceasta se va înmuia un capăt al fursecului pentru a se da impresia de căpuşor de gândac. Şi astfel avem prăjitura "Gândac".
Se consumă reci, de preferat a doua zi.
Poftă Bună!
Daţi un vot dacă vă plac Gândacii mei  AICI



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com