contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Unt, zahar si ciocolata... o combinatie fatala. O data pe an insa putem trece cu vederea faptul ca fursecurile sunt niste adevarate bombe calorice si sa ne bucuram de ele, nu-i asa? 

Reteta e de la BWI,  colega mea.



Ingrediente:
  • 100g faina
  • 110g zahar alb
  • 80g zahar brut
  • 70g cacao
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • praf de sare

Untul se lasa la temperatura camerei aproximativ o jumatate  deora, ciocolata se faramiteaza si o treime din ea se pune deoparte. Cuptorul se preincalzeste la 175°.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si se mixeaza mai departe cel putin un minut. Faina, cacao, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare se toarna peste masa de unt. Se amesteca bine cu o spatula pana cand rezulta un aluat lipicios. In cele din urma se adauga 2/3 din ciocolata maruntita.

Se modeleaza cu mana bile din aluat si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Distanta dintre cookies sa fie de cel putin 2 cm. Peste fursecuri se imprastie bucatele din ciocolata pastrata. Se dau la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. 

Pentru ca sunt foarte sfaramicioase cat sunt calde, fursecurile se se vor transfera de pe hartia de copt pe un platou abia dupa racirea completa a acestora.