contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragii mei, stiu ca era dovlecilor de placinta a apus :))) ...dar am mai primit cativa, mici si dragalasi, de la aceeasi doamna deosebita care mi l-a daruit si pe primul, din care in prima faza mi-am facut o placinta rapida cu foi de cumparat :P ...si-apoi minunatia asta, la fel de rapida si gustoasa (tanti Neli, mii de pupicei!!!)
...asa ca de-abia am asteptat sa ii transform (pe unul din ei, de fapt :D) in fursecurile apetisante pe care le-am ochit de ceva timp la scumpa mea prietena Vi (Cuisinette)
Sper sa mai gasiti si voi vreunul pitit pe undeva, hi, hi...si sa le incercati, fiindca sint nemaipomenite!!!!!!!!!!!
Pupici o mie, Vi draga!!! :)
Ingrediente pentru cca. 80 de bucati
- 450 g. dovleac (de placinta)
- 675 g. faina
- 230 g. unt
- 300 g. zahar tos
- 160 g. zahar brun
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite praf de scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita cuisoare
- 4 lingurite praf de copt
- 1 cana cu jumatati de nuca
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se rade dovleacul si se pune la fiert cu jumatate de pahar de apa (sau la steamer, daca aveti)
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste. La mine a decurs usor...robotul a facut toata treaba :))
Se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare; se adauga vanilia si mirodeniile si se mixeaza la viteza mare pana cand compozitia devine spumoasa.
Se adauga piureul de dovleac, lasat in prealabil la scurs, si faina amestecata cu praful de copt, ambele cernute:

Tapetati tava cu hartie de copt (eu am avut foi de silicon, exact ca tine, scumpa Vi :P)

...si asezati gramajoare din compozitie cu ajutorul unei linguri. Lasati destul spatiu intre ele, pentru ca vor creste la copt.

Asezati in mijlocul fiecarui fursec cate o jumatate de nuca si dati la cuptor pentru cca.16-18 minute:

Fursecurile trebuie sa se rumeneasca frumos:


Se scot pe un gratar sa se raceasca si se servesc cu pofta :P


Se pastreaza foarte bine in cutii etans, ca orice fursec...
Sint delicioase!!!!!!!

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com