contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Gem De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Luna noiembrie a trecut repede. Nici nu am stiut cand e gata. Si provocarea mea a intarziat. Am avut repartizat blogul Paulei Gafitescu, de unde am ales reteta : Fursecuri cu gem de caise
Paula are foarte multe retete de dulciuri. Putei sa o vizitati si sa va inspirati de la ea, acuma de sarbatori.
La aceasta reteta am modificat doar gemul. Eu am pus de visine. Iata ingredientele:
200 gr unt
350 gr faina
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita sare
2 galbenusuri
2-3 linguri apa rece
gem de visine
1 galbenus de ou + o lingura lapte pentru uns

Amestecam faina cu zaharul pudra iar in mijloc facem o adancitura. Punem untul taiat cubulete si sarea si incepem sa framantam cu varful degetelor pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam galbenusurile si 2 linguri de apa rece, apoi framantam un aluat omogen si nelipicios. Daca aluatul este prea tare sau prea sfaramicios mai punem adauga putina apa rece. Impartim aluatul in 2 parti egale pe care le invelim in folie alimentara apoi le dam la rece pentru o ora.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade) si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Luam o bucata de aluat din frigider si formam bilute de marimea unei nuci pe care le aplatizam usor in tava iar in mijloc facem o adancitura. In fiecare adancitura punem putin gem de visine. Ungem fiecare fursec cu galbenus diluat in putin lapte. Dam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 14-15 minute pana cand se rumenesc frumos. Procedam la fel si cu restul de aluat pana la epuizare.
Fursecurile se pot pastra timp de mai multe zile la loc racoros, intr-un recipient inchis ermetic.
La mine nu o sa fie pentru pastrare. 
Multumesc Paula !!!