contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Levantica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum vad ca sunt la moda prin blogosfera culinara,biscutii cu levantica ,am zis sa incerc si eu,pentru ca eram curioasa.Reteta aluatului o am de la Naina ,ale mele sunt adaugirile de aroma si culoare.
Cu reteta asta,particip la provocarea lunii decembrie de pe blogul Brandusei, Cooking with my soul ,care are 2 teme: ghimbirul si prajiturele de Craciun
INGREDIENTE :
-450 g faina
-300 g unt
-300 g zahar
-2 oua
-1 plic praf de copt
-1 varf de utit de sare
-esenta de vanilie
-cateva picaturi de colorant rosu si albastru
-1 lg (lingurita) flori de levantica
MOD DE PREPARARE :
-toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
-untul se freaca,la viteza mica,cu zaharul,apoi se adauga ouale,sarea si esenta de vanilie
- se incorporeaza faina cernuta in prealabil,impreuna cu praful de copt,putin cate putin
-la sfarsit se adauga cateva picaturi de colorant rosu si albastru,pentru a obtine culoarea mov dorita.Puteti sa nu folositi colorant, daca nu vreti.
-se incorporeaza levantica,amestecand usor cu o spatula
-se da aluatul la rece pentru jumatate de ora.
-se pune aluatul intr-un pos de ornare si se fac fursecurile de dimensiunea dorita,pe o tava acoperita cu hartie de copt,avand grija sa lasam spatiu intre ele,pentru ca ele cresc in cuptor.Daca nu aveti pos,taieti cu foareca coltul unei pungi mai groase si pos-ul e gata.
-se coc in cuptoul preincalzit la 180*,timp de 10 minute,pana se auresc putin marginile.
-se scot,se lasa la racit,apoi se pot pune intr-o cutie care se inchide bine cu un capac.
-biscuitii au o aroma fina de vanilie si levantica.